menu

Nieuwsartikelen over automatisch voeren

NIEUW! Triomatic voerrobot op accu

Triomatic WB voerrobot op accu - Geen rail nodig!

Trioliet presenteert zijn nieuwe voerrobot, de Triomatic WB 2 300 op accu. De Triomatic WB beweegt zich op wielen door de stal en over het erf zonder stroomrail. De robot volgt zijn route via een inductiedraad of transponders in de vloer.

De nieuwe voerrobot is een aanvulling op de bestaande Triomatic serie. De huidige voerrobots zijn de Triomatic HP voerrobot (Hanging Power Rail) en de Triomatic WP robot (Wheeled Power Rail). Het verschil met de Triomatic WB (Wheeled Battery) is dat deze zich zonder rails door de stal en op het erf voortbeweegt. De robot is voorzien van een 600 Volt Nikkel-accu. Nikkel-accu‘s hebben veel capaciteit, een lange levensduur en een korte oplaadcyclus. Bovendien is er geen brandgevaar zoals bij Lithium Ion accu’s. 

Rijden en mengen op netstroom

Het oplaadsysteem bevindt zich in de voerrobot en de accu wordt opgeladen via een stroomrail in de voerkeuken. Daar schuift een sleepcontact in de aanwezige stroomrail. Dat betekent dat de robot niet stil hoeft te staan om op te laden, hij kan ondertussen verder met zijn taken zoals het laden en mengen. De werkzaamheden in de voerkeuken gebeuren dus op netspanning. Dat is mogelijk dankzij de 3-fasenmotoren. Hierdoor verlies je geen tijd en heeft de Triomatic WB voerrobot meer capaciteit dan vergelijkbare systemen op gelijkstroom en wordt de levensduur van de accu aanzienlijk verlengd.  

Twee vijzels mengen beter dan één

De mengkuip van de Triomatic WB 2 300 is uitgevoerd met twee verticale mengvijzels van slijtvast roestvrij staal. Met twee vijzels wordt het voer beter gemengd dan met één enkele vijzel. Zelfs kleine hoeveelheden, al vanaf 60 kg, worden dankzij ons Dual Flow-principe homogeen gemengd. Het is daardoor voor de dieren onmogelijk om het lekkerste voer te selecteren. Met behulp van automatische tegenmessen en drie messen op elke vijzel wordt het voer bovendien goed gesneden. De voerrobot heeft een inhoud van 3m3.

De Triomatic WB werkt energiezuinig omdat bij het uitdoseren alleen de vijzel die het dichtst bij de doseerschuif geplaatst is draait. De tweede vijzel wordt pas ingeschakeld als de hoeveelheid voer onder een bepaald niveau daalt. Hierdoor wordt energie bespaard en neemt de capaciteit toe. Het uitdoseren gebeurt met een dwarsafvoerband. 

Voerrobot met detectiesensoren en voerschuif 

Het onderstel is uitgerust met vier grote, massieve rubberen wielen. Twee aandrijfwielen in het midden en een steunwiel zowel aan de voor- als aan de achterkant. De Triomatic WB volgt zijn route via een inductiedraad of via transponders in de vloer. Voor de veiligheid is er aan beide zijden van de robot een bumper aangebracht en kan de robot optioneel worden uitgevoerd met detectiesensoren. Aan het onderstel is een voerschuif gemonteerd die tijdens het uitdoseren het voer aanschuift. Vaker aanschuiven, tussen de voerbeurten door, is overigens ook mogelijk. 

Alle instellingen kunnen direct via het touchscreen op de robot ingevoerd worden maar ook via een computer, smartphone of tablet. De voerrobot wordt beladen door een Trioliet voerkeuken naar keuze, bekijk ze hier.

De voordelen van de Triomatic WB voerrobot op accu:

• Rijden en mengen op stroom in de voerkeuken
• Twee vijzels mengen beter dan één
• Mengkuip met 3m3 inhoud
• Mengt volgens Dual Flow-principe
• Volgt route via inductiedraad of transponders in de vloer
• 600 Volt Nikkel-accu 
• Korte oplaadcyclus 
• Geen brandgevaar zoals bij Lithium Ion accu’s 
• 3-fasenmotoren
• Inclusief voerschuif  

Bekijk alle voerrobots

Stel een vraag