Nieuwsartikelen over automatisch voeren

MIA/Vamil op Triomatic automatische voersystemen

Het automatisch voersysteem Triomatic van Trioliet is opgenomen in de milieulijst en valt onder de MIA/Vamil-regeling. Dat betekent belastingvoordeel bij de aanschaf van het Triomatic automatisch voersysteem. De Vamil-regeling biedt de mogelijkheid 75% van de investering op een willekeurig moment af te schrijven. Met de Milieu Investeringsaftrek (MIA) kunt u nog eens extra profiteren van 27% aftrek van het investeringsbedrag in het kalenderjaar waarin het voersysteem is aangeschaft. U betaalt dus minder belasting. De subsidies moeten binnen drie maanden na aanschaf aangevraagd worden.

Belastingvoordeel bij aanschaf automatisch voersysteem

De Vamil zorgt voor een liquiditeitsvoordeel. Afhankelijk van het bedrijfsresultaat kan het netto voordeel van de MIA/Vamil-regeling variëren. Door bij een hoge winst eerder extra af te schrijven kan de belastingdruk worden beperkt.

De notering van de Triomatic komt voort uit een goede voerbenutting, een hoge rantsoenefficiëntie en lage energiekosten. Maar niet alleen de bedrijfsresultaten zijn beter, ook de gezondheid van de runderen en/of geiten gaat erop vooruit omdat ze meerdere keren per dag op vaste tijden vers voer aangeboden krijgen. Vaker voeren leidt tot een hogere ruwvoeropname. Er ligt altijd vers voer aan het hek zodat de dieren kunnen eten wanneer zij willen. Met een Triomatic automatisch voersysteem kan men per voergroep tot 12 keer per dag voeren. Vaste voertijden zijn heel belangrijk voor runderen en geiten omdat zij het beste gedijen bij een vast dagritme.

Als je ondernemer bent en fiscaal voordelig wilt investeren in milieuvriendelijke technieken, dan kan dat met de subsidies op milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen voor ondernemers, de MIA (Milieu Investeringsaftrek) en de Vamil (Willekeurige afschrijving milieu-investeringen). Het ministerie van Infrastructuur en Milieu stimuleert met deze regelingen milieuvriendelijke investeringen.

Bekijk de Triomatic voersystemen

Vraag een offerte